Vattenkylning en hållbarhetsfråga för både kedja och personal

Avkylningshastighet en nyckelfaktor

Avkylningshastighet är en nyckelfaktor i formförändrande processer för alla material. Upphettning möjliggör formförändringen men skapar en härdning i materialet som förändrar strukturen och minskar slitstyrkan. Inom branschen finns flertalet olika metoder för att motverka upphettningen där det bland annat används luftkylande system som blåser nedkyld luft på kedjan.

ANABs inkapslade vattenkylningssystem

ANAB jobbar med ett inkapslat vattenkylningssystem för både ANAB X3 Professional och ANAB X5 Special som håller kedjan väl kyld under hela slipningsprocessen vilket upprätthåller kedjans skärpa i uppåt 50% längre arbetstid. Utöver förbättrad hållbarhet ute i fält så möjliggör också vattenkylningen en hög slipningshastighet vilket ökar produktionstakten.

Torrslipning

Vid torrslipning sprids ståldamm i luften som gör lokalerna skitiga. Keramiken avger i sin tur damm och giftiga bindemedel vilka personalen endast kan hantera med hjälp av andningsmask. Slipning med vatten binder istället upp restprodukterna innan dessa hamnar i luften vilket är en stor fördel för dem som är verksamma dagligen.

Kontakta oss för mer information info@anab.nu

Kontakta oss

1. Ta kontakt med oss

Kontakta oss och beskriv gärna med några rader vad du behöver hjälp med i formuläret intill.

2. Vi återkopplar till dig

När vi har tagit emot din förfrågan återkopplar vi till dig så snart som möjligt och bokar ett möte om så skulle behövas.

Kom i kontakt med oss och få en kostnadsfri offert

[contact-form-7 id=”63″ title=”Default”]