Tandlucksautomatik banar väg för robotisering

Skördarkedjor eller tandlucka

Skördarkedjor och tandlucka är i det närmaste två synonyma ord. En extralänk på 1.5 gånger avståndet någonstans på kedjan skapar ett extra arbetsmoment för de slipmaskiner som inte har en automatisk hantering för detta. Som slipare lämnas du då till att behöva leta reda på tandluckan och påbörja slipningen där. Momentet kan tyckas som en enkel problemlösning för ett tränat öka men beräknat på att det tar 10 sekunder att lokalisera tandluckan på varje kedja, då kan sliparen ganska snabbt börja räkna på stora tidsförluster över tid.

ANAB har under en lång tid jobbat med en teknisk lösning för tandlucksautomatik på samtliga modeller. Maskinerna klarar på egen hand av att justera slaglängd, som är 1.5 gånger normalt avstånd, på mataren. Delningsmåtten på olika kedjor, exempelvis en trekvartstumskedja i jämförelse med .404-kedjor är olika. I nuläget hanterar ANABs modeller tandluckan på .404 kedjor, nästa generations maskin kommer med en teknik som som klarar både 3/4″ och .404” och under utveckling är en matarenhet som ska hantera tandlucka på alla typer av kedjor.

Utvecklingen bakom tekniken

Utvecklingen bakom den teknik ANAB idag jobbar med för att hantera tandluckor är i sig av en relativt enkel konstruktion. Istället för avancerade finesser satsar man mot att den teknik som monteras är robust och skottsäker nog att hantera de blöta och skitiga arbetsmiljöer den kommer ställas inför under många års tid. ANABs maskiner levereras till kunder runtom i hela världen vilket ger ett incitament till att varje del, istället för att vara överdrivet avancerad, måste fungera utan serviceärenden.

Kontakta oss för mer information info@anab.nu

Kontakta oss

1. Ta kontakt med oss

Kontakta oss och beskriv gärna med några rader vad du behöver hjälp med i formuläret intill.

2. Vi återkopplar till dig

När vi har tagit emot din förfrågan återkopplar vi till dig så snart som möjligt och bokar ett möte om så skulle behövas.

Kom i kontakt med oss och få en kostnadsfri offert

[contact-form-7 id=”63″ title=”Default”]